Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hoe Document Management het leven van een Accountant kan vergemakkelijken.

  • vrijdag, 04 maart 2016 09:46

Eén van de beroepen die het meeste voordeel kan halen uit de implementatie van een Document Management Systeem (DMS), is ongetwijfeld de accountant of boekhouder. Denk maar aan alle print outs van documenten, aankoop- en verkoopfacturen die klanten aanleveren. De beste manier om dit probleem te lijf te gaan is het implementeren van een geautomatiseerd, digitaal archiveringssysteem.

Hieronder vindt u kort samengevat de voordelen en hoe het ook voor u een goede oplossing zou kunnen zijn.

Digitaal archief

Documenten digitaal in een vaste structuur opslaan, levert u enorme tijdswinst op om ze nadien terug te vinden. Ook e-mails horen thuis in een DMS systeem zodat u onmiddellijk de juiste mail bij de hand heeft wanneer u hem nodig hebt.

Integratie met uw kantoorsoftware

Er bestaan slechts weinig boekhoudprogramma’s, die eveneens voorzien in het échte digitaal beheer van documenten van uw kantoor. Oplossingen omtrent het inscannen en beheren van aankoopfacturen zijn bij de meesten wel bekend, maar wist u ook dat een Document Management Systeem geïntegreerd kan worden in uw boekhoudsoftware om uw permanent en jaardossier op te bouwen?

Toekomstvisie

Iedereen is het er over eens dat de rol van de boekhouder volop aan het veranderen is. De technologie heeft een deel van het werk van de accountant/boekhouder overgenomen, het wordt tijd voor de boekhouder van de toekomst !

Omringd door de juiste technologie zal u uw klant kunnen bijstaan wanneer hij er nood aan heeft. U als boekhouder levert de juiste informatie snel en correct aan, het verwerken van boekhoudstukken wordt echter bijzaak, advies daarentegen eerder hoofdzaak. Een betrouwbaar Document Management Systeem is van vitaal belang om georganiseerd en efficiënt te kunnen werken en is slechts een onderdeel in de hele informatieketen van een kantoor.

Kwaliteitsnorm

De beroepsinstituten leggen een kwaliteitsnorm op. Het is dan ook een extra stimulans of opportuniteit om de kwaliteitstoetsing te combineren met de implementatie van een digitaal archief. Door gebruik te maken van flexibel in te richten werkstroomschema’s (workflows) kan u immers perfect de verplichtingen inzake antiwitwaswetgeving of de cliënt acceptatieprocedure nakomen en aantonen.

Wil u een stap zetten naar de toekomst ? Bekijk onze oplossing voor accountants of contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.